Vrijwilliger worden?

Iets voor u?

Lijkt het u, man of vrouw van minimaal 21 jaar en nog geen 80 jaar, in het bezit van een geldig rijbewijs B, leuk om iets voor de mensen in uw omgeving en daarbuiten te betekenen?

Heeft u een service verlenende instelling en wilt u (nog) niet achter de geraniums gaan zitten? Meld u dan aan als vrijwilliger bij de vereniging Buurtbus Waterland.

Wat vragen wij van u?

In verband met de veiligheid van onze passagiers en ons materieel dient u wel over de nodige rijervaring te beschikken. Ervaring in het rijden met een automaat is niet vereist maar dat vinden we wel fijn.

Behalve bovengenoemde eigenschappen brengt u mee: een kopie van uw rijbewijs en een Verklaring Omtrent Gedrag die niet ouder is dan 3 maanden.

We rijden volgens een vaste route en – dienstregeling. Er wordt dus op u gerekend! Bedenk dus goed: vrijwillig is niet vrijblijvend!buurtbus_ebs_02

U wordt uitgenodigd voor een medische keuring, door een door de busmaatschappij aangewezen arts, die bepaalt of u fit genoeg bent om de bus te besturen. Per slot van rekening heeft u de verantwoordelijkheid voor maximaal 8 passagiers achterin de bus. De keuring is een verplichting, voortvloeiend uit de Wet Personenvervoer 2000.

Nadat u bent goedgekeurd gaat u twee maal een rit maken met twee verschillende bestuursleden om te bekijken of het wederzijds naar genoegen is.

Hierna kunt u, in overleg met onze planner, ingedeeld worden op een vast dagdeel, waarbij u één of meerdere malen per week of per 2 weken, uw dienst op de bus verricht. Als u niet daadwerkelijk staat ingedeeld voor een rit wordt u hoogstwaarschijnlijk als reserve chauffeur ingeroosterd.

Als u de 1e rit moet rijden, moet u om 07.10 uur al in Monnickendam kunnen zijn om de bus uit de stalling te halen.

Op uw eerste rit(ten) gaat er altijd een bestuurslid met u mee om uw wegwijs te maken en u attent te maken op een paar bijzonderheden.

Klinkt dit alles u goed in de oren? Meld u dan aan als lid van ons team en wordt vrijwilliger bij de Buurtbus Waterland.

Een aanmeldingsformulier vindt u hier (papieren versie). Op de volgende pagina, “Aanmelden als vrijwilliger”, kunt u uw digitale aanmelding rechtstreeks op de pagina invullen en naar ons verzenden.

U.W.V.

N.B. Helaas is onze ervaring dat mensen die een uitkering van het U.W.V. ontvangen, in de meeste gevallen geen toestemming krijgen van die instantie om als chauffeur op een buurtbus te rijden. En zonder toestemming houdt in dat u gekort wordt op uw uitkering. Ons advies: neem tevoren contact op met het U.W.V. en informeer of u onder uw omstandigheden vrijwilligerswerk bij de Buurtbus vereniging mag verrichten. Wij vertellen u dit maar bij voorbaat om teleurstelling wederzijds te voorkomen.